El GISC i Sea Otter porten a Santa Eugènia la primera edició d'”Els barris pedalen”

El clúster socioeconòmic Girona Innovació, Salut i Ciclisme (GISC), promogut pel regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat de l’Ajuntament de Girona, Xavier Aldeguer, en col·laboració amb la Sea Otter, ha fet aquest dissabte una passa més amb la realització de la primera jornada d’”Els barris pedalen”, a Santa Eugènia. L’esdeveniment, una jornada d’activitats relacionades amb la bicicleta i obertes a tothom, té com a objectiu promoure la mobilitat sostenible i la salut entre la ciutadania i s’ha fet al parc Núria Terés i Bonet. El programa inclou una gran varietat d’activitats adreçades a tots els públics com ara un ciruit d’educació viària del Servei Català de Trànsit, on se’ls ensenya a circular amb bicicleta de manera segura; diferents tipus de passejades en bicicleta a càrrec de Mou-te en Bici i una pedalada en grup per ciclistes promoguda per la Sea Otter Europe, de 70 km amb 800 metres de desnivell. “El clúster socioeconòmic Girona Innovació, Salut i Ciclisme no se centra només en el desenvolupament tecnològic en l’àmbit del ciclisme sinó que un dels seus grans objectius és portar els beneficis de la pràctica del ciclisme a tots els barris de la nostra ciutat. Una iniciativa innovadora com aquesta ha de traslladar el seu impacte a la ciutadania de la manera més propera possible”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat de l’Ajuntament de Girona, Xavier Aldeguer. Durant tot el dia s’han pogut provar una selecció de bicicletes urbanes de les marques Megamo i Ecobike.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Llum verd al Pla Local d’Habitatge i a la Zona de Baixes Emissions

El Ple de l’Ajuntament de Girona ha aprovat aquest vespre dos projectes que va iniciar el govern de Junts per Catalunya: el Pla Local d’Habitatge i la Zona de Baixes Emissions. Pel que fa al Pla Local d’Habitatge, es tracta d’una eina essencial que va començar a treballar-se el mandat passat i que ara ens permetrà avançar amb força per garantir un habitatge digne i assequible per a tothom. Fins ara havíem portat a terme les següents accions: – Inversió de 4M€ en habitatges (2021-2024) i el compromís d’invertir 1M€ més cada any. – Construcció de 186 habitatges de protecció oficial gràcies a la col·laboració público-privada. – Regulació del lloguer turístic i foment de la Borsa de Lloguer Municipal. – Adquisició de 51 habitatges i 84 en cartera amb el suport d’Incasòl. Amb el nou pla aprovat ahir es proposa: – Augmentar la promoció d’habitatge protegit i garantir-ne l’execució. – Fomentar la rehabilitació i convertir locals buits en habitatges. – Incorporar més habitatges al parc de lloguer assequible de la ciutat. – Enfortir l’Oficina d’Habitatge Municipal i treballar conjuntament amb els municipis de l’àrea urbana. Així mateix, continuem amb el nostre compromís de reclamar a l’Estat i la Generalitat: – Recuperar els pisos de la SAREB i posar-los al mercat d’habitatge assequible. – Incrementar el salari mínim per garantir l’accés a l’habitatge, especialment als joves. – Transferir competències en habitatge a la Generalitat per gestionar millor els recursos. – Limitar l’especulació dels fons voltor i la inversió estrangera que afecta el mercat. – Impulsar polítiques de mobilitat que descongestionin les zones més tensionades. – Regulacions que protegeixin tant propietaris com llogaters per fomentar el lloguer privat. L’objectiu de Junts per Catalunya és clar: – Ampliar el parc d’habitatge assequible. – Garantir l’accés a l’habitatge per a tothom, especialment els joves. – Combatre l’especulació i promoure la rehabilitació. Pel que fa a la Zona de Baixes Emissions, la regulació aprovada ahir dona compliment  a la normativa europea,  obligatòria per a ciutats de més de 50.000 habitants, malgrat que la qualitat de l’aire a Girona és bona. La mesura afectarà una àrea reduïda: només els carrers més transitats i de dilluns a divendres , i de 7:00 a 20:00. Es contemplem restriccions només per vehicles molt contaminants (antics o sense distintiu ambiental), així com flexibilitat total amb exempcions per residents, autònoms, serveis públics i situacions mèdiques i tots els vehicles que tinguin el domicili del seu permís de circulació a Girona. I permisos fins a 24 dies a l’any per vehicles no conformes. I per protegir el comerç i les activitats econòmiques, els dissabtes no hi haurà restriccions.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

El 1r Congrés de Benestar Emocional de Girona trencarà tabús sobre la salut mental

Girona acollirà el proper mes de gener el primer Congrés de Benestar Emocional de la ciutat. Els propers 20 i 21 de gener el Palau de Fires rebrà professionals i experts de prestigi que debatran al voltant de diferents temes relacionats amb la salut mental. També s’hi han programat tallers interactius i espais de debat. A més, el congrés oferirà una plataforma per comprendre millor les dimensions del benestar i com cultivar hàbits saludables que afavoreixin una vida més plena. Segons la vicealcaldessa, Gemma Geis i Carreras, impulsora del projecte, “aquest congrés és el resultat directe d’un compromís claríssim que vam adquirir amb la ciutadania. Sabíem que era imprescindible actuar per posar el benestar emocional al centre de les polítiques públiques de Girona”. El projecte està lidera també per la regidora de Benestar Emocional, Sílvia Bosch, que ha subratllat que “aquest I Congrés de Benestar Emocional, sota el lema ‘Trencant tabús’, té com objectiu oferir eines pràctiques i coneixements científics per millorar el benestar emocional individual i col·lectiu. Es posarà un èmfasi especial en temes d’alta rellevància i sensibilitat social”. La conferència inaugural del Congrés anirà a càrrec de l’ exconseller de Salut del Govern de la Generalitat, Josep Maria Argimon, que donarà pas a tres taules de treball que giraran al voltant de les polítiques públiques per al benestar emocional, el suïcidi, i les xarxes socials. Les inscripcions són gratuïtes però cal reservar plaça a través del webwww.girona.cat/benestaremocional, on també es pot consultar la resta d’informació del Congrés.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Fons Innovació: una oportunitat per a l’emprenedoria local, un compromís polític fet realitat

Un dels grans reptes que tenim a l’Ajuntament és pensar en el dia a dia de la ciutat, però també posar les bases del futur. El Fons d’Innovació de Girona és el resultat d’un compromís polític que vam defensar, impulsar i que avui és una realitat. Amb aquest instrument pioner, volem que Girona es consolidi com una ciutat innovadora i competitiva a nivell català i europeu, amb un model que generi llocs de treball de qualitat i que garanteixi oportunitats per a les futures generacions.   Sabem que, per garantir el nivell de vida de la gent, necessitem empreses que ofereixin sous més elevats. Això només serà possible si el nostre teixit empresarial aposta per sectors de valor afegit, que aportin millores reals a la vida de les persones i estiguin preparats per afrontar els grans reptes globals: la sostenibilitat, l’envelliment de la població i la transformació tecnològica, entre d’altres.   El Fons d’Innovació de Girona compta amb 5 milions d’euros per als propers 4 anys, gràcies a un conveni amb l’Institut Català de Finances. Aquest fons ofereix préstecs en condicions avantatjoses a empreses innovadores i a projectes emprenedors que apostin per sectors estratègics com la biotecnologia, la salut, les noves tecnologies, l’agroalimentació o l’esport. A més, prioritzem aquells projectes amb alt potencial de creació de llocs de treball i que contribueixin a diversificar l’economia de la ciutat.   El Fons està pensat per donar suport a startups i pimes, especialment aquelles que necessiten capital per fer créixer el seu negoci o per desenvolupar nous productes i serveis. També volem incentivar les empreses consolidades perquè inverteixin en recerca, innovació i digitalització, i apostin per iniciatives que afavoreixin l’eficiència energètica i la sostenibilitat. En aquest sentit, aquest instrument és molt més que una ajuda econòmica: és una aposta clara perquè Girona lideri la transició cap a una economia més verda i tecnològica.   Com ens agrada dir sovint, invertir en recerca i innovació és el millor pla de contingència pel futur. Amb aquest instrument, Girona se situa com a referent en polítiques d’innovació a nivell local i europeu, en línia amb les Regions del Coneixement aprovades per la Generalitat i amb els objectius de la Unió Europea.   Tantmateix, aquest projecte respon a una necessitat llargament expressada per la Cambra de Comerç de Girona: dotar les empreses locals d’eines específiques, que evitin la seva dependència de Barcelona i potenciïn el talent de casa nostra. En definitiva, treballem per consolidar Girona com una ciutat més competitiva, amb una economia diversificada i capaç de garantir benestar i oportunitats per a les properes generacions.   Article publicat xper la vicealcaldessa Gemma Geis i el tinent d’alcalde de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer a Diari de Girona. Imatge: Presentació a la Cambra de Comerç de Girona del Fons Llavor

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Aprovem la limitació de grups turístics a 25 persones i prohibim l’ús d’altaveus

El ple de l’Ajuntament de Girona ha aprovat una modificació de l’ordenança de civilitat que estableix una limitació als grups turístics que visitin la ciutat a 25 persones. A més, també s’estableix la prohibició d’utilitzar megàfons, altaveus i altres dispositius per part dels guies turístics. Això farà reduir el soroll ambiental a les zones freqüentades per turistes, especialment al Barri Vell. Aquesta mesura busca conjugar les aportacions que fa el turisme a la ciutat, com la generació d’activitat econòmica, amb la convivència dels veïns de Girona, i es tracta d’una actuació que s’afegeix a altres iniciatives de gestió turística sostenible, equilibrada i pensades des de la centralitat, com la taxa als autobusos turístics aprovada pel 2025. La Vicealcaldessa Gemma Geis, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, considera que “L’aprovació d’avui és un pas endavant per garantir  la bona convivència entre els turistes i els veïns de Girona”.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Impulsem la creació d’una comissió contra les ocupacions delinqüencials

L’Ajuntament de Girona, a iniciativa de la vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras, ha engegat una comissió contra les ocupacions delinqüencials, que atempten contra la propietat privada i generen inseguretat als barris quan es produeixen. L’objectiu de la comissió és eradicar les ocupacions delinqüencials, amb especial èmfasi en aquelles vinculades al tràfic de drogues o controlades  per xarxes mafioses. Un dels pilars clau de l’actuació és la prevenció, que inclou la mobilització dels habitatges buits per incrementar l’oferta d’habitatge i evitar possibles ocupacions. A més, es continuarà impulsant la regularització de les llars sense títol habilitant que es troben en risc d’exclusió residencial, tot i les limitacions que ha imposat una recent sentència del Tribunal Constitucional en relació amb el lloguer social per part dels grans tenidors.   Sense seguretat no hi ha llibertat.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Fem del català una llengua influent a les xarxes socials amb la jornada #Estiktokat

El proper 22 d’octubre, la creació de continguts en català tindrà un punt d’inflexió a Girona amb la celebració de la primera jornada “#ESTIKTOKAT: el català més influent”. Organitzada per la regidoria de Llengua Catalana, liderada per Núria Riquelme de Junts per Catalunya, aquesta innovadora proposta, amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Humanitats, vol mostrar com la llengua catalana és capaç de ser protagonista en l’univers digital, i concretament a través de les xarxes socials, per part dels més joves. Durant l’esdeveniment, que tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè, es farà una radiografia de l’ús de la llengua en aquest tipus de plataformes i s’oferiran eines sobre la possibilitat que el català sigui una oportunitat per créixer les audiències i destacar en un món dominat pels algoritmes. L’objectiu, convertir el català en una llengua viva, moderna i amb la capacitat d’expressar-se a través de TikTok, Instagram o YouTube. La regidora de LlenguaCatalana, Núria Riquelme, ho té clar: “La presència del català a les xarxes és tan important com al carrer. Per això, aquesta jornada vol posar en relleu el català com útil en la creació de continguts digitals, i, sens dubte, és un punt a favor per a persones amb ganes”. Una afirmació que deixa palès el compromís de la regidoria i del grup municipal de Junts, per aconseguir que la llengua catalana continuï sent un recurs útil i atractiu per fer ús d’aquesta entre la ciutadania, i, en aquest cas, entre els més joves.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Polseres sentinella, còctel sense alcohol i Dinder Club, a les Fires més inclusives

La regidora de Benestar Emocional, Sílvia Bosch, i la vicealcaldessa Gemma Geis han presentat avui tres accions per aconseguir  unes Fires de Girona més segures, més saludables, més responsables i més inclusives: ➡️ El còctel “la Mosqueta”: una alternativa sense alcohol per a un consum responsable que ha estat creat amb la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona , i que vendran les diferents entitts de les barraques de la Copa per 2,5€. ➡️ Les polseres “sentinella”, dotades de tires reactives que poden detectar fins a 22 tipus de substàncies i que busquen prevenir la possible submissió química. Es dispensaran en cas de sospita i sempre ho faran els professionals del Punt de Salut Jove. ➡️ I la Plataforma Dinder Club, una aplicació de cites i plans per establir relacions socials, amistoses i amoroses entre persones amb discapacitat intel·lectual i neurodiverses, per tal de fomentar i expandir la seva xarxa de relacions i fomentar la seva autonomia. Des de Junts per Girona treballem per una ciutat amb el benestar emocional dels veïns i veïnes al centre de la nostra acció.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats del proper curs polític

Geis ha desgranat, acompanyada de tots els regidors del grup municipal, les actuacions de prioritat més immediata. En aquest sentit, ha situat en primer lloc continuar mantenint una posició clara de compromís amb el desenvolupament del Campus de Salut, un projecte que ha definit com el més important per a Girona i les comarques gironines. “El Campus de Salut no es toca”. Així de contundent s’ha mostrat la vicealcaldessa quan s’ha referit a aquest equipament, i a la postura ambigua del Partit dels Socialistes, de qui ha denunciat una estratègia d’enfortiment dels hospitals de Barcelona en detriment de l’hospital gironí. “Mentre els socialistes miren cap a Barcelona, nosaltres estem centrats en Girona”. Per altra banda, Geis ha destacat com a prioritat que es dugui a terme el que recull l’acord de govern en matèria de seguretat el proper curs polític: la obertura i posada en funcionament de la comissaria Santa Eugènia i l’increment d’efectius de la Policia Municipal, així com la redacció d’un pla local de seguretat que marqui una línia d’actuació clara de tolerància zero amb el tràfic de drogues, la multi reincidència delictiva i les ocupacions delinqüencials. En tercer lloc s’ha referit a la importància de continuar valorant els canvis necessaris en la implementació del contracte de recollida de residus i una millora en la poda de les males herbes com a claus per a tenir una Girona més endreçada. La vicealcaldessa ha tornat a fer una defensa del model de gestió turística de Girona, un model no massificat, equilibrat i de qualitat, i l’ha descrit com un model allunyat del que tenen altres ciutats de Catalunya. “Girona no és Barcelona”, ha afirmat. El compromís amb la defensa del model de gestió turística sumat al de continuar desenvolupant polítiques d’impuls del comerç tradicional de la ciutat són els eixos amb els que Junts per Girona defensa continuar seguint una línia clara d’aposta pel desenvolupament econòmic. En darrer lloc, Geis considera prioritari continuar promovent iniciatives que facin avançar Girona en matèria d’habitatge, destacant el compromís recollit a l’acord de govern d’invertir-hi un milió d’euros cada any. Tot i això, ha reclamat al Govern de la Generalitat i al govern espanyol, administracions que ostenten la competència d’habitatge, que compleixin les seves obligacions i promeses electorals i ho facin també a la ciutat de Girona.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

La vicealcaldessa Gemma Geis defensa el model gironí de gestió del turisme

Avui al ple de l’Ajuntament de Girona s’han aprovat les bases reguladores per a les subvencions que financen les activitats realitzades per les Associacions de Comerciants de Girona, i les que financen les activitats realitzades per les Associacions d’Hostaleria i Restauració de la ciutat. Durant la defensa d’aquests dos punts davant del ple, la vicealcaldessa Gemma Geis, com a titular de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, ha defensat el model gironí de gestió del turisme, un model que ha descrit com “de qualitat, no massificat, equilibrat i adaptat a les necessitats de Girona”. La Vicealcaldessa també s’ha mostrat contrària a permetre que es compari Girona amb altres ciutats amb qui no comparteix model turístic: “Ni som Venècia, ni som Roma ni som Barcelona: som Girona.” No és la primera vegada que la vicealcaldessa Geis dona la cara per defensar el model turístic de Girona. A la conferència “Centrats a Girona”, que va oferir a la ciutat el passat 19 de juny, Geis ja va reivindicar que Girona és reconeguda pel seu turisme de qualitat,  i va destacar la necessitat de “liderar el moment que viu la ciutat per reforçar-la com a ciutat europea, sostenible, que protegeix la seva identitat, la seva llengua, els barris, el comerç, la indústria, i el meravellós patrimoni cultural que tenim.” D’altra banda, Geis també ha aprofitat per tornar a posar en valor el comerç gironí com a principal baula de la base de l’economia de la ciutat de Girona. Un comerç viu, fort, de gran qualitat, professionalitat i que es transforma.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Gemma Geis desgrana la feina feta per Junts el darrer any en una conferència

Un Auditori de la Mercè a vessar ha estat escenari del rigorós exercici de retiment de comptes de la Vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis i Carreras, de l’activitat duta a terme per tots els regidors de Junts a l’Ajuntament de la ciutat el darrer any, primer de l’actual mandat, en el marc d’una conferència titulada “Centrats a Girona”. Davant familiars, membres del seu equip, autoritats, representants d’entitats, associacions de la ciutat, organitzacions empresarials i veïns de Girona, la Vicealcaldessa ha enumerat les mesures més importants impulsades pel seu equip. En l’àmbit del talent, la salut i la innovació, ha remarcat la importància de l’impuls del Girona Innovació Salut i Ciclisme, el clúster socioeconòmic impulsat conjuntament pel regidor Xavier Aldeguer i la pròpia Vicealcaldessa, que agrupa tots els actors del sector del ciclisme per trobar propostes innovadores en l’àmbit de la salut que impactin en l’economia de la ciutat i reverteixin en el benestar dels gironins. Aquest clúster, ha explicat, serà un element de suma en el marc del desenvolupament del nou Campus de Salut Josep Trueta, que ha descrit com el projecte més important de la propera dècada per a la demarcació de Girona. Pel que fa als serveis a les persones, regidoria liderada per Núria Riquelme, ha posat el focus en la tasca que s’està duent a terme per posar a disposició els locals socials de l’Eixample, Montjuïc, Vista Alegre i Sant Narcís. Més enllà també ha destacat la incorporació del barri del Pont Major al projecte pilot de la Llei de Barris de Catalunya, que comporta finançament per a dur a terme accions de millora urbanística i també a nivell comunitari. En l’àmbit de la llengua catalana, també amb Riquelme al capdavant, ha explicat la feina de mediació que es fa des de l’Ajuntament perquè tots els establiments comercials i de restauració de la ciutat compleixin la normativa lingüística i els resultats positius que dona aquesta tasca, a més de les modificacions de clàusules contractuals que han aprovat amb Maria Àngels Planas, regidora de Contractació i Patrimoni, perquè totes les empreses que celebren contractes amb l’Ajuntament facin servir la llengua catalana i siguin sancionades en el cas que no ho facin. De Maria Àngels Planas, a qui la Vicealcaldessa ha descrit com “incansable”, n’ha destacat la modificació del protocol de contractació socialment responsable de l’Ajuntament, que estableix la reserva de contractes a Centres Especials de Treball d’Iniciativa Social i empreses d’inserció, per promoure la inserció de persones en risc d’exclusió social al mercat laboral a través de determinats contractes que celebra l’Ajuntament, a més de l’inici d’un protocol de clàusules climàtiques i ambientalment sostenibles per les contractacions de l’Ajuntament de Girona. Per altra banda, també ha remarcat la importància, en el marc de l’estratègia municipal d’habitatge, de la gestió que fa Planas del patrimoni i del sòl municipal per desenvolupar projectes per a ampliar el parc públic d’habitatge destinat als joves gironins i a les persones grans. Pel que fa a la regidoria d’Urbanisme de proximitat, capitanejada per Lluís Martí, ha detallat les actuacions que s’han dut a terme, que passen des de la reforma del carrer Enderrocades a la simplificació del procediment urbanístic per accedir a la bonificació per la instal·lació de plaques fotovoltaiques, passant per la finalització de les obres de la plaça de Salt que connecten Girona amb Vilablareix pel carri bici, l’aprovació de l’aparcament dissuasiu per a 500 cotxes a Domeny, o la instal·lació de llums LED a La Devesa, una millora molt demanada des del punt de vista de la seguretat. La Vicealcaldessa també ha volgut fer un esment a la tasca de Lluís Martí en l’exigència del compliment de la normativa municipal pel que fa a terrasses, a sorolls o a activitats. La regidoria de Benestar Emocional, amb Silvia Bosch com a regidora, va tirar endavant a la Fira de Girona l’Espai Calma més gran que hi ha hagut a Catalunya per nens neurosensitius, pel qual van passar 238 infants i famílies. La Vicealcaldessa ha explicat que l’experiència va ser tan ben valorada que totes les Fires de Catalunya assumiran l’espai calma com un espai propi. La darrera de les regidories capitanejades per Junts per Girona és la de Promoció Econòmica, que té al capdavant la pròpia Vicealcaldessa Gemma Geis. En el seu àmbit d’actuació la Vicealcaldessa ha explicat els objectius de l’àrea, que són treballar per la diversificació i enfortiment de l’economia de la ciutat, la promoció del comerç, la desestacionalització del turisme i que aquest turisme que ens arribi sigui de qualitat o la millora dels mercats municipals. La Vicealcaldessa ha destacat totes les actuacions i campanyes de promoció fetes per afavorir el consum local i potenciar el comerç de la ciutat, la campanya de comunicació dissenyada pels mercats del Lleó i de La Devesa, totes les millores fetes al Mercat del Lleó per millorar l’experiència comercial dels clients, el concurs del nou mercat, les millores a Mercagirona, o el projecte “Menja’t Girona”. Un esment especial ha tingut Temps de Flors, que enguany s’ha celebrat gràcies a la tasca d’innovació duta a terme per la Vicealcaldessa i els equips de Promoció Econòmica i de les brigades, i que s’ha fet passant d’un consum de 16 metres cúbics d’aigua a només 400 litres. Aquesta forma de gestió ha estat destacada per la Vicealcaldessa com la manera amb la qual cal afrontar els reptes de futur: amb anticipació i innovant en comptes de prohibir. Com a reptes pel segon any del mandat municipal Geis ha destacat la contenció en la pressió fiscal, l’increment dels efectius de la Policia Municipal i l’obertura de la Comissaria de Santa Eugènia, la bona implementació del nou contracte de neteja i recollida de residus i els possibles canvis que s’hi hagin d’incorporar, el manteniment adequat dels espais públics, la millora dels equipaments esportius alhora que es segueixi donant suport a l’esport d’elit a la ciutat i pensar la nova mobilitat també amb mirada de comerç i dels seus usos. En una reflexió final, la Vicealcaldessa ha

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Acord per millorar les condicions de la Policia Municipal i avançar per tenir una ciutat més segura

El ple ordinari del mes de juiny de l’Ajuntment de Girona, celebrat aquest dilluns, ha aprovat un acord amb la Policia Municipal que millora les seves condicions de treball i garanteix la seva disponibilitat. Un acord prioritar per a Junts i molt important perrquè reforça el cos i contribueix a una ciutat més segura. Veieu la intervenció de la vicealcaldessa Gemma Geis.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Llum verd a la modificació urbanística que permetrà implantar el nou Campus de Salut Josep Trueta

El Ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir la modificació urbanística que ha de facilitar la implantació del nou Campus de Salut Josep Trueta al sector Mas Marroc. La importància de la mesura i el posicionament del grup municipal de Junts, el podeu escoltar en aquest vídeo que recull la interenció del 4t Tinent d’alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer    

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

El projecte pel nou Mercat del Lleó agafa embranzida amb la redacció del pla d’usos que ha de transformar l’equipament

Apostem per la seva transformació, per incentivar el consum local de proximitat i impulsar l’economia de Girona a través del seu sector més important: el comerç. Aquestes són les línies mestres que han de definir el nou Mercat del Lleó, del qual se n’ha encarregat ja la redacció del pla per remodelar-lo. Un dels aspectes més rellevants que s’analitzaran són el nombre de parades que de tenir el mercat i la superfície de cadascuna, així com la possibilitat que tinguin obrador propi o un espai de degustació. “L’aposta de l’àrea de Promoció Econòmica pels mercats municipals és estratègica per impulsar el consum local de proximitat, que ofereix una gran qualitat als veïns de la ciutat i als visitants, i impulsa l’economia local que es basa sobretot en el comerç”, ha subratllat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Gemma Geis i Carreras.  La remodelació de l’espai vol obrir la porta a la possibilitat de tenir un espai d’aula gastronòmica i d’espai de showcooking dins del mercat, a més de poder aprofitar les terrasses superiors de l’equipament per ubicar-hi un espai de lleure i descans i una zona de restauració. El nou mercat vol donar resposta també a les necessitats dels clients i s’estudiarà instal·lar-hi taquilles normals i refrigerades per recollir o guardar la compra, impulsar la venda en línia o les comandes per telèfon o habilitar-hi un servei de carrets de la compra propis del mercat. El document del projecte d’usos del mercat ha d’estar elaborat per un equip multidisciplinari format, com a mínim, per un consultor i un arquitecte. El pressupost base de licitació és de 18.032,97 €, IVA inclòs. Foto: Ajuntament de Girona

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Entra en funcionament al Parc Central el primer aparcament segur per a bicicletes de la ciutat

Aquesta setmana s’ha inaugurat al Parc Central el primer aparcament segur per a bicicletes de la ciutat, un projecte que vàrem iniciar el govern de Junts a finals del mandat passat. L’aparcament està al costat de l’estació del tren d’alta velocitat, de trens de Rodalies i de l’estació d’autobusos interurbana, és un servei gratuït, està disponible les 24 hores del dia dels 365 dies de l’any i té  capacitat per a 82 bicicletes. Amb l’entrada en funcionament d’aquest nou servei es materialitza doncs un dels objectius del grup municipal de Junts, que és facilitar la intermodalitat del transport en el dia a dia de la gent i fomentar l’ús urbà de la bicicleta. Aquest projecte representa un pas important en el nostre compromís per convertir Girona en una ciutat més sostenible i saludable.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

S’inaugura una plaça a la Devesa en homenatge a la política i escriptora Natàlia Molero

La política i escriptora Natàlia Molero té des d’avui una plaça amb el seu nom al barri de la Devesa. Molero, que va morir prematurament l’any 2015, va ser regidora de l’Ajuntament de Girona per CiU entre 1995 i 1999 i va ocupar diferents llocs de responsabilitat en l’àmbit cultural, com la direcció dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona (1995-1997), la direcció de la Filmoteca de Catalunya (1997- 2000) i la direcció de la Casa de Cultura de Girona el 2011. A l’acte d’iauguració de la plaça,entre els carrers del Riu Güell, de Pau Casals i de Canonge Dorca, al costat de l’edifici Cinc, hi van prendre la paraula, entre d’altres, la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis i Carreras: “La Natàlia Molero va ser referent en diferents àmbits, des de la gestió cultural a la política, però sobretot va ser un exemple de dona empoderada i valenta. La Natàlia, a més de ser un pilar per a la seva família, va ser un referent per a moltes dones de Girona i va tenir una carrera professional brillant. Va trencar barreres en un moment en el qual les dones se’ns negava sovint l’oportunitat de desenvolupar el nostre potencial, i va demostrar que la intel·ligència, la determinació i el talent no tenen gènere“. També va intervenir l’expresident de la Generalitat Artur Mas, entre d’altres personalitats del món polític i cultural. La proposta de posar el nom de Natàlia Molero i Lloret a un espai públic de la ciutat va ser a petició del grup municipal de Convergència i Unió (CiU).

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

La regidora Mariàngels Planas, nova diputada per comarques gironines al Parlament de Catalunya

La regidora de Contractació i Patrimoni de l’Ajuntament de Girona Mariàngels Planas serà nova diputada al Parlament de Catalunya després de les eleccions que s’han celebrat avui. Planas anava de número sis a les llistes que la Candidatura Puigdemont x Catalunya més Junts a la demarcació de Girona, on s’han aconseguit set diputats. La nova diputada és també presidenta de la vegueria de Girona per Junts, i és regidora a l’Ajuntament de Girona des del 2011.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Inaugurem un nou Temps de Flors amb innovadores mesures adaptades a la sequera que viu el país

La 69a edició del Temps de Flors ha començat avui amb mesures adaptades a la greu sequera que viu el país. L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, liderada per la vicealcaldessa Gemma Geis, ha portat a terme un gran treball per tal que la tradicional cita es pugui portar a terme malgrat les restriccions d’aigua. En aquest sentit, a més d’apostar per flors i plantes que requereixen poca aigua, espècies autòctones i més flors seques i preservades, des de fa mesos s’han instal·lat diferents dipòsits per recollir l’aigua de pluja i s’estan utilitzant esponges florals especials per garantir la humitat necessària de la flor durant els dies de l’exposició. “Aquestes mesures no només ens permeten preservar un recurs tan preuat com l’aigua, sinó que també posen de manifest la nostra capacitat per a innovar i superar qualsevol obstacle” ha manifestat la vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras, qui ha volgut agrair a totes les persones que cada any fan possible Temps de Flors: als floristes, als paisatgistes, als voluntaris, als tècnics i equips municipals i, per descomptat, a tots els gironins i visitants que, amb la seva presència, fan d’aquesta festa un èxit rotund.  

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

S’inicien converses amb el sector de la bicicleta per fomentar l’ús de la llengua catalana

La vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras i la quarta tinenta d’alcalde, Núria Riquelme, han iniciat converses amb el sector de la bicicleta per tal de fomentar l’ús de la llengua catalana. Des de fa mesos s’està treballant conjuntament amb operadors del món del cicloturisme per explorar  sinergies en diferents àmbits, especialment turístics i econòmics, i també en l’impuls i la sensibilització al voltant de l’ús del català. “L’impacte del cicloturisme a la nostra ciutat és molt rellevant. Per això, des de la Regidoria de Llengua Catalana volem obrir un espai de col·laboració amb els establiments per tal de protegir la llengua catalana i enfortir-la en un àmbit de pes en el teixit comercial de Girona”, ha remarcat la tinenta d’alcalde Núria Riquelme Zurita, regidora de Llengua catalana, qui té previst ja trobades amb establiments de restauració, d’hostaleria, agències especialitzades, habitatges turístics i botigues, entre altres.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

La futura Casa de la Tecnologia, al carrer de Barcelona, comença a prendre forma

El Xalet Soler ha començat aquesta setmana la transformació que culminarà amb la creació de la Casa de la Tecnologia, un dels projectes iniciats en el mandat passat pel govern de Junts. Els primers treballs que s’hi han de realitzar són els fonaments de l’estructura nova que s’aixecarà i l’enderroc de les parts interiors de l’edifici existent. La Casa de la Tecnologia, situada al carrer de Barcelona, acollirà el Museu de les Matemàtiques i un laboratori d’innovació social per tal de potenciar sectors econòmics que poden contribuir al desenvolupament de la ciutat en el futur. També disposarà d’un espai dedicat a usos educatius. “La Casa de la Tecnologia és un projecte ambiciós, que va néixer el mandat passat amb la voluntat de potenciar el coneixement científic, la innovació i l’emprenedoria com a motors del desenvolupament econòmic i social de la nostra ciutat. Com a Ajuntament, estem satisfets d’impulsar aquesta iniciativa, que representa un pas fonamental per convertir Girona en un referent en l’àmbit de la tecnologia i el coneixement”, ha remarcat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis i Carreras. La reforma de la fase 1 està finançada pel fons del Pla de Recuperació i Resiliència – finançat per la Unió Europea Next Generation de la Unió Europea.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Noves mesures d’estalvi energètic a les hortes de Santa Eugènia en el marc del “Menja’t Girona”

En els propers mesos l’Ajuntament de Girona instal·larà  503 llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia dins del projecte “Menja’t Girona”, que pretén potenciar el patrimoni natural, gastronòmic, hortícola, cultural, arquitectònic i urbanístic de la ciutat. “Aquesta actuació de millora a les Hortes de Santa Eugènia, emmarcada dins el Menja’t Girona i que posa el focus en el patrimoni natural del barri, és una passa més en l’aposta de l’Ajuntament de Girona de descentralitzar l’oferta turística de la ciutat i donar als visitants una experiència de més qualitat, més propera i individualitzada”, ha assenyalat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Gemma Geis i Carreras. Amb aquesta nova actuació es millorarà la il·luminació d’aquesta zona de la ciutat i s’optimitzarà l’eficiència energètica de les instal·lacions, aconseguint un estalvi energètic. Aquesta actuació té un pressupost de 387.599,34 € (més IVA). Foto: Ajuntament de Girona

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

El Pont Major, dins del projecte “Barris amb Futur” per impulsar la prosperitat i la cohesió social

“Els serveis socials de l’Ajuntament de Girona tenen una llarga trajectòria en treball comunitari, en teixir aliances entre tota la comunitat, i crec que aquesta tasca s’ha vist ara novament reconeguda. Hem fet una aposta pel barri de Pont Major perquè creiem que té una xarxa comunitària prou sòlida i amb prou capacitat per innovar per poder coproduir un projecte col·lectiu i treballar plegats per fer avançar el barri i, de retruc, la ciutat”, ha explicat la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones de l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme i Zurita. D’aquesta manera explica la inclusió del Pont Major dins del projecte “Barris amb futur”, una iniciativa que la Generalitat duu a terme en 15 àrees de Catalunya. Sota el lema “Al Pont Major, construïm ponts”, es vol activar aquest barri per revertir la dinàmica actual i establir les bases per a un millor creixement de la zona. Les accions previstes aniran encarades a millorar la cohesió i la convivència, a generar oportunitats, a aconseguir una transformació social i urbana. Barris amb Futur posa el focus tant en la intervenció de l’administració pública com en la capacitat d’organització comunitària, partint de la base que, si la població que viu en àrees d’atenció especial millora les seves condicions de vida allà on resideix, el fet de prosperar podria comportar mantenir-hi la residència, de manera que el territori en qüestió milloraria globalment el seu posicionament en termes de benestar col·lectiu.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Aposta per la dinamització comercial dels barris amb el nou contracte d’il·luminació nadalenca

L’àrea de Promoció Econòmica liderada per la vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras ha tret a licitació el nou contracte d’il·luminació nadalenca per als pròxims anys amb una aposta clara per la dinamització comercial dels barris i la sostenibilitat i eficiència energètica. “La campanya de Nadal és l’època de l’any de més facturació pel comerç gironí, que és el motor econòmic principal i contribueix a bastir la identitat singular de Girona. Des de l’Ajuntament veiem el manteniment de l’esforç inversor en una il·luminació nadalenca de qualitat com una aposta per l’impuls i dinamització del teixit comercial que retorna amb escreix a la ciutat”, ha remarcat la vicealcaldessa Gemma Geis. Així doncs, les llums de Nadal arribaran a un total de 22 sectors de la ciutat: Barri Vell, Mercadal, Eixample Nord, Eixample Sud, Sant Narcís, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Daniel, Torre Gironella, Pedreres, Font de la Pólvora, Vila-roja, Palau, Montilivi, Pedret, Pont Major, Pla de Campdorà, Sant Ponç, Fontajau, Taialà, Germans Sàbat i Montjuïc. Com ja és tradicional, l’encesa dels llums es farà a finals de novembre i les lluminàries es tancaran el dia 6 de gener. Amb l’objectiu de garantir l’eficiència energètica, i d’acord amb la normativa, s’ha marcat una potència màxima dels llums segons l’amplada del carrer. A més, els elements que s’utilitzin seran no contaminants, respectuosos amb el medi ambient i de baix consum, com LED o qualsevol altre tipus que garanteixi que es compleixen els criteris actuals en matèria de sostenibilitat i estalvi energètic. A més, el nou contracte tindrà com a novetat un vessant d’economia social, ja que en el cas que les empreses subcontractin els treballs de manteniment de l’enllumenat, caldrà que ho facin amb un centre especial d’ocupació d’iniciativa social o amb empreses d’inserció. La il·luminació nadalenca és un element reivindicat i demandat tant des de les associacions de veïns i veïnes de la ciutat com de les associacions de comerciants dels diferents sectors. En aquest sentit, la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, ha destacat que “la decoració nadalenca de Girona està emergint com un dels seus principals atractius, no només per al sector comercial, sinó també per al turisme. No només és crucial mantenir aquesta decoració, sinó que també és necessari reforçar-la i veure-la com una inversió. Nadal, a més de ser la temporada de l’any més intensa per al comerç, s’ha convertit en una època fixada en l’agenda dels visitants, contribuint a l’encant i l’atractiu de la nostra ciutat”. “L’enllumenat nadalenc, juntament amb les activitats pròpies de Nadal al carrer, fan de Girona una ciutat entranyable i competitiva en aquest sentit. Cal buscar les millors fórmules d’instal·lació existents que contribueixin a mantenir l’encant nadalenc sense comprometre el medi ambient. A més, és important destacar que l’enllumenat i la decoració nadalencs també són molt apreciats pels ciutadans, que hi troben un motiu d’orgull i un element identitari”, ha afegit. El pressupost base de licitació del contracte de subministrament i instal·lació, manteniment i retirada de diversos elements lluminosos per al guarniment nadalenc de la ciutat de Girona és de 398.813,58 euros (IVA inclòs) i s’ha previst una durada inicial d’un any, que es podrà prorrogar anualment fins a un màxim de quatre anys.  

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Els comerços de la ciutat, motor econòmic imprescindible per al progrés de Girona

L’Ajuntament de Girona ha reconegut la tasca de diferents comerços de la ciutat durant la VI Nit del Comerç de Girona. Els comerços guardonats són: Cannelonia (Premi Avantguarda), König (Premi Ambaixador de Girona), La Puntual (Premi l’Art de l’Ofici), Kabenzots (Premi Talent), Dietètica Genciana (Premi Comerç Verd), El Foment (Premi Valors), Onix (Premi Comerç Singular), Enriqueta Dalmau de la Pastisseria Tornés (Premi Especial Soc Girona) i l’Associació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial (Reconeixement 25 anys Associació de Comerciants). “Els comerços són un motor econòmic imprescindible per a la nostra ciutat, contribueixen a la cohesió social i actuen com a punt de trobada i interacció entre veïns i veïnes. Així mateix, són claus per bastir la identitat local i posen l’ànima als carrers de Girona. Per a l’Ajuntament de Girona són un element central per al desenvolupament social, cultural i urbanístic de la ciutat i continuarem impulsant mesures pel seu suport“, ha afirmat la vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras. L’esdeveniment té un doble objectiu. D’una banda, reconèixer i promocionar les empreses i els comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat del municipi. I, de l’altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars que fan de Girona única. Els premis també estan destinats a posar en valor els i les professionals del comerç que treballen per fer d’aquest sector un referent de qualitat, i a reconèixer i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per un teixit econòmic dinàmic i competitiu. Durant l’acte, s’ha fet un reconeixement i un homenatge a aquells comerços emblemàtics de llarga trajectòria de la ciutat que han complert enguany els 25, 50 i 75 anys, i els tres establiments més antics de Girona, exceptuant els tres premiats en l’edició anterior. En aquesta ocasió, els tres establiments més antics, que han rebut el Premi Comerç Emblemàtic, han estat Calçats Bes (135 anys), Cellers Pagès (126 anys) i Farmàcia Saguer (116 anys). També han rebut el Premi Comerç Emblemàtic, als 75 anys d’història, Subministres Girona, Salart Vinoteca i Joguines Araus i, als 25 anys, Calzedonia.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Les Fires reben el distintiu “Q de Festa!” per ser unes festes segures, saludables, responsables i lliures

Les Fires de Sant Narcís han rebut el distintiu “Q de Festa!” del programa “Nits de Qualitat” per ser unes festes segures, saludables, responsables i lliures. Es tracta d’un reconeixement que atorga la  Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat. “El distintiu ‘Q de Festa!’ és molt més que un reconeixement, suposa un salt qualitatiu i important en la gestió de la nostra festa major i ens converteix en un referent en la promoció d’un oci nocturn responsable, on la diversió és compatible amb el benestar individualicol·lectiu. És un testimoni del nostre compromís amb la seguretat, la salut i la convivència pacífica durant les Fires de Girona, i ens motiva a seguir treballant amb determinació i dedicació per assegurar que aquesta celebració continuï sent un esdeveniment segur per a tothom”, ha explicat la regidora de Benestar Emocional i de Salut de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch Agustí. El reconeixement valorat positivament les noves mesures que l’Ajuntament de Girona, des de l’àrea de Benestar Emocional,  va implantar a les barraques de La Copa de la festa major de l’any passat, com la distribució d’aigua gratuïta i taps per a les orelles o la formació del personal de les barraques. També s’han avalat les accions que fa temps que es duen a terme: els punts d’informació i assessorament sobre addiccions, diversitat de gènere i sexualitat. Com a novetat, en les passades Fires es podia demanar aigua potable, de la xarxa pública de la ciutat, a cost zero, a qualsevol barraca de l’esplanada de La Copa. A més, es va formar a les persones de les entitats que tenien barraca sobre la dispensació responsable d’alcohol i la prevenció de les violències masclistes. L’objectiu d’aquestes mesures era reduir el consum de begudes alcohòliques, promoure un estil de vida saludable i vetllar per entorns segurs. Com cada any, hi havia el Punt de Salut Jove, des d’on es difon informació sobre consums, sexualitat i altres temes de salut. Aquesta tasca va anar a càrrec del Projecte Som.NIT de Creu Roja Joventut. Simultàniament, hi havia el Punt Lila, un espai d’informació, sensibilització i seguretat per a noies i persones LGTBI en cas d’assetjament o agressió masclista. A més, una acció que es va impulsar per primera vegada en les Fires del 2023 va ser el Punt Lila familiar. Aquest tenia per objectiu visibilitzar i entendre les diversitats a través del joc. A Catalunya hi ha 44 espais distingits amb el “Q de Festa!” entre els quals hi ha discoteques, festivals, festes majors i festes universitàries. El programa ha format més de  2.700 persones d’espais d’oci en dispensació responsable d’alcohol.

LLEGEIX LA NOTÍCIA »

Sant Jordi torna al Barri Vell i amplia espais per afavorir l’activitat de floristes i llibreters

“Sant Jordi torna al Barri Vell amb nous espais que ens permeten mantenir el millor que ens oferia la Copa, que és guanyar més superfície per a les parades i els visitants, i fer realitat la voluntat dels professionals i dels veïns de recuperar el centre com a escenari d’una diada tan celebrada.” Així ho ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras, en la presentació de l’edició d’enguany de la Diada de Sant Jordi. Després de tres anys de fer-ho a la Devesa com a conseqüència de les mesures de prevenció contra la COVID-19, la vicealcaldessa i els gremis de llibreters i floristes de la ciutat han apostat per recuperar el traçat tradicional, ampliant a nous carrers: Santa Clara, pont de Pedra i carrer Nou. D’aquesta manera s’esponjarà l’espai de les parades, que permetrà gaudir de la jornada amb menys aglomeracions i afavorir així l’activitat dels professionals en un dia clau per al sector.   Foto: Ajuntament de Girona

LLEGEIX LA NOTÍCIA »